2017. március 1., szerda

Foci torta 6.0


Úgy tűnik, hogy bármennyire nem rajongok a fociért, tortákban egy kikerülhetetlen téma. Időről időre visszatér, persze a népszerűségét tekintve kicsik és nagyok között, nem is csodálom. Az érdekes az, hogy ahogy darabról darabra próbálok valami újat alkotni a témában, egyre inkább megszeretem. Na, mondjuk egy meccset azért nem néznék meg, ott még nem tartok, és kérem ezt nem rossz néven venni tőlem! De a focipályáktól, a stadionon át a labdákig, kifejezetten örömmel tölt el, ha mutatós tortát sikerül létrehoznom. 


A kért szeletszám befolyásolja, hogy milyen forma jöhet számításba. Ezúttal a kb. 18-20 szeletes labda sok lett volna, így aztán egy kb. 14 szeletes megoldásként találtam ki azt, hogy egy normál 10 szeletes kerek tortán legyen egy kisebb fél labda. Belül málnakrém bújt meg a vaníliás piskótalapok között, az egész pedig egy finom csoki ganache kabátot kapott a burkolat alá. 

Korábbi torták a témában:

http://bombolone.blogspot.co.uk/2014/02/kisfiuknak-foci-torta.html
http://bombolone.blogspot.co.uk/2015/03/foci-foci-foci-ezuttal-labda-formaban.html

Utóbbi bejegyzésben azt is megtaláljátok, hogy a labdán lévő fehér hatszögek és fekete ötszögek méretét, oldalaik hosszát hogyan kell kiszámolni. ;) Persze ezt én is ellestem valahonnan anno. 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok