2016. december 2., péntek

Tanya torta

 
Jajjj, de szerettem készíteni ezt a tortát! :)
 
Bár elsőre kicsit beijedtem, hogy milyen sok figura és dísz kell rá, elvégre egy tanyán nem csak úgy lézengenek az állatok, de ahogy meglett a négy főszereplő (Bari, Paci, Muú és Röffencs), onnantól már jött minden. Mondjuk nekem a kedvencem a kis csibe, ami a kerítésről kukkol, de a dagonyázó malacpopó is cukker a kis kunkori farkával, és hát őt igazán nem volt nagy kaland elkészíteni. :)
A torta belsejében egyébként mascarponés gesztenykrémmel töltött csokis piskóta lapult, amit kívülről csokoládé ganache-val kentem körbe. A szép, sötétbarna csokikrém kiválóan alkalmas volt a tanyavilág sárosabb részének megjelenítésére, így például a traktor által felvert, repülő sárkupacok kialakítására is.
 
Szóval ő bizony most az aktuális kedvencem, és nagy örömömre a kis Ünnepeltnek és családjának is nagyon tetszett. :)
 
 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok