2015. július 1., szerda

A legeslegfinomabb kalács, ami létezik


Hétvégén ismét Kisecseten jártunk. Tudjátok, ahol kemencében szoktam sütögetni mindenféle finomságot... és jajjj, de szeretem! :)
Ezúttal is készült több minden, többek között Focaccia rozmaringgal és fokhagymával, amit sajnos a kemence őreim odaégettek, de azért nagyjából a felét még el tudtuk ropogtatni.
Aztán készült teljes kiőrlésű hagymás kenyér, ami nagyon jól sikerült. Szépen megkelt, ennek köszönhetően annyira könnyű lett a tésztája, hogy el is terült. Szóval kissé lapos lett, de teljes kiőrlésű kenyérhez képest igen ízletes. Persze jó sok hagymát dinszteltem bele sóval, borssal, ici-pici pirospaprikával. No, erről nincsen fotóm, mert nem volt időm ilyesmire az éhenkórász nép mellett...
... na jó, ez az egy kép készült a dagasztáskor. Drága jó nagymamám régi, ám felújított deszkája igazán egyszerűvé tette a tészták elkészítését.
 
De, most következik a lényeg! Ettetek már NUTELLÁS-diós kalácsot? Ha nem, akkor azonnal pótolni kell! Nem olyan vészes összehozni egy jó kalácstésztát, utána meg seperc alatt kinyújtotok 3-3 téglaalapot (mondjuk egy 50 dkg-s adagból), kettőre nutellát kentek, egyre olvasztott vajat, amit meghintetek cukros tört dióval. Mindegyiket feltekeritek, a széleket vajjal vagy tojással összeragasztjátok, kicsit meggörgetitek és már lehet is fonni. Utána ugyanúgy le kell kenni egész tojással, kicsit keleszteni még, aztán mehet is a sütőbe.
 
A tészta receptjét itt találjátok, egy korább kisecseti élménybeszámolóban:
 
A töltéshez fázisfotókat itt találtok, ez egy kakós-fahéjas próba volt:
 
De a nutellásat semelyik nem múlhatja felül, noha mindegyik nagyon fincsi volt. Nézzétek, ahogy megcsillan a lágy, olvadt nutella a kalácsban, amit megkoronáz a diós töltelék... nyami!!! :)
 
 
 
 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok