2015. június 26., péntek

Maci torta keresztelőre


Egy cukor kisfiúnak holnap lesz a keresztelője, és eme jeles alkalomra kérte Anyukája, hogy öntsem tortába a Dávid kiságyának végén lévő maci díszt.
 
Belülről csokis piskóta közé bőségesen kent trüffelkrémet rejt a maci "kidolgozott" teste, némiképpen megbolondítva egy kis házi málna-ribizli lekvárral, mellyel minden piskótalapot megízesítettem.
 
Megint szép kihívásnak ígérkezett, hogy a 3 adag piskótából kifaragjak egy macit, ráadásul olyat, ami hasonlít is az eredetire. Aztán valahogy csak összeállt, pedig közben ilyen lehetetlen fázisok voltak. Még akár kuglibábu is lehetett volna belőle. ;)
 

Nem is csűröm-csavarom tovább, mutatom képekben a végeredményt. Ilyen lett a kis édes. Megmondom őszintén, hogy ő most a szívemhez nőtt.  


 
És íme a minta, a mögüle kukucskáló kis ünnepelttel. Isten éltessen Dávid! :)
 
 

 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok