2015. január 21., szerda

Orchidea torta


Kezdem rögtön azzal, hogy elnézést kérek, amiért jó ideje nem írtam a blogra. Nem nagyon volt megfelelő alkalmam rá, de lassan, lassan visszaállunk a régi kerékvágásba. Rengeteg finomsággal készültem az elmúlt Karácsonyra, de sajnos végül teljesen lebetegedve töltöttük az Ünnepeket. Az utolsó pillanatig húztam az "ágynak dőlést", így aztán bőven volt mit nassolnunk a sanyarú napokon, ha már a családi bulik elmaradtak. Szilveszterre aztán a nagy unatkozás után, de még mindig csak gyógyulgatva újra bevetettem magam a konyhába. Szóval anyag és fotók bőven lapulnak nálam, lesz miről írnom a következő hetekben, már csak azért is, mert ezeket a finomságokat bizony az év bármely szakában el lehet készíteni, max. vissza kell venni az ünnepi díszítésből, de azt amúgy sem vittem túlzásba.
 
Addig is, míg erre visszatérünk, következzen egy friss gyöngyszem, amit tegnap készítettem.
A tartalmáról sokat nem tudok írni, mert a már jól ismert receptjeimből dolgoztam: csokis piskóta (igazából kakaós, de a jó minőségűből és nem spórolva), trüffelkrém és sok-sok kandírozott narancshéj kocka. Ez (is) egy nagyon finom összeállítás! :)
 
A külső meghatározó eleme az Orchidea volt, ami az Ünnepelt kedvenc virága. Kicsit tartottam tőle, mert eddig életemben egyszer, Földi Lenke cukorvirágkészítő tanfolyamán készítettem, az is már 4 éve volt! Fejben nagyon rákészültem, sőt videós segítséggel is igyekeztem visszahozni a régebben tanultakat, leginkább, hogy hogyan is kell bedrótozni minden egyes szirmot. És noha a rózsáknál elbuktam ezzel a drótos technikával, most valahogy visszajöttek az emlékek és sikerült megoldanom. Az egyetlen baj, hogy ezek a hajszálvékony cukorvirágok nagyon törékenyek, de remélem, hogy azért egyben és mutatósan eljut ma az Ünnepelthez. Mivel a bimbós, 3 virágos orchideaszál már önmagában is látványos, színes díszítés, így a tortát magát nagyon visszafogottan, elegánsan igyekeztem díszíteni. Így lett fehér burkolaton egy szép, pasztell mályva masni, no és persze a felirat (utolsó kép), hisz mégis csak így személyre szabott ajándék.
 
Nagy szívvel készítettem, mert ez a torta bizony az én egyik drága szerettemnek is tökéletes lett volna mind ízben, mind díszítésben, de sajnos már nem lesz alkalmam megcsinálni neki. :( Talán ez a belső késztetés is segített, hogy ilyen jól sikerüljön, mert bevallom, hogy ezzel most én is elégedett vagyok... kivéve persze a törött és visszaapplikált szirmokat.
 
Tegnap a FB-on már mutattam a virágot (fenti kép), de íme, egyben az egész torta:
 

 
 
 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok