2013. november 15., péntek

Tojásos finomság reggelire

Kezdjük a hétvégét egy mennyei és igen laktató reggelivel. Gyorsan elkészíthető és garantáltan megnyalod mind a 20 ujjadat utána! ;)
Először is vágjunk vékony szelet kenyereket avagy egy pufi magvas/ hagymás/ akármilyen zsemlefélét 3 felé. Kicsit pirítsuk elő a szeleteket kenyérpirítóban, ha van.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kis olívaolajat, és süssünk meg benne 3 szelet sonkát, majd tegyük félre őket egy tányérra. Tegyük a serpenyőbe a megpirított szeleteket vagy most pirítsuk meg őket. Forgassuk  meg, hogy mindkét oldaluk enyhén olajos legyen, majd helyezzük rájuk a sonkákat. Egyenként üssünk rá 1-1 tojást a sonkás kenyerekre, majd egy lapát segítségével fordítsuk át őket úgy, hogy a szendvicsek nagyjából egyben maradjanak, de a tojásos oldaluk kerüljön a serpenyő aljára, hogy jól átsülhessenek. Utána még forgathatjuk, hogy ne maradjon sehol folyós a tojás... persze ízlések és pofonok, de én a magam részéről a jól átsült rántotta híve vagyok. Ha késznek találjuk, akkor óvatosan egy tányérra szedjük a tojásos szendvicseket, mindegyik tetejére helyezünk 1-2 vékony szelet camembert sajtot, ami lágyan ráolvad, megszórjuk sóval, borssal, akár pirospaprikával, meghintjük petrezselyemmel vagy egy kis snidlinggel. Aztán nyálcsorgatva bemasírozunk a kanapéra, hogy a hétvégi lustizást megkezdjük egy ínycsiklandó reggeli elfogyasztásával, szigorúan még hálóingben/ pizsiben. :)

Szép hétvégét és jó étvágyat kívánok!

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok