2018. május 16., szerda

Esküvő szezON


A tavasz beköszöntével nem csak a növényvilág kezd kinyílni, hanem megkezdődik a boldogító igeneket kimondó ünnepi események sorozata is. Persze sokan tartanak szolid téli esküvőket is, amelynek lenyűgöző hangulata egyáltalán nem lebecsülendő, különösen, ha az anyatermészet egy gyönyörű, friss hólepte tájjal varázsolja szebbé az adott napot, nem beszélve a téli tematikájú mesebeli tortákról. 
Ám tavasszal és nyáron, csodás napsütésben, azúrkék ég alatt pecsételhetjük meg szerelmünket. Ehhez már év elején beindul a nagy készülődés, januárban pl. ellátogathattok a nagy Esküvői kiállításra az Arénába, ahol sok-sok szolgáltatóval találkozhattok. És Menyasszonyok!!! Ruhákat próbálhattok, egy helyen, sok félét! ;) 

Amikor a saját esküvőnket szerveztük, magam is ellátogattam a kiállításra, ott szereztük a szuper és bohókás esküvői meghívónk ötletét, és nem mellesleg egy kedves rokonomnak köszönhetően, aki buzdított, hogy próbáljak ruhákat, legalább illegtem-billegtem pár lenyűgöző szépségben, és fazonokat tesztelhettem magamon. Ez azért volt különösen fontos, utólag visszatekintve, mert később aztán az első szalon meglátogatásakor, nagyjából az elsőként meglátott ruhába beleszerettem. És az Organza szalonnak köszönhetően ez a gyönyörű La Sposa ruha az enyém is lett, ugyanis mivel kifutó darab volt (hozzáteszem, hogy így is mindössze 2 éves modell), így kiárusították. A hölgyek nagyon kedvesek és segítőkészek, nem mellesleg az egyik legnagyobb márkaválasztékot találjátok náluk, és ha szemfülesek vagytok, akkor év elején lecsaphattok néhány kifutó, csodálatos ruhára is.  Az én szépségem pedig most második küldetését teljesíti és a műhelyem esküvői sarkát díszíti.

No, de térjünk is át a másik fő ékességre, a tortára. Beszélhetnék trendekről, de őszintén szólva sohasem voltam különösebben divatkövető. Azt gondolom, hogy a tortának a párhoz kell igazodnia, és/ vagy a helyszínhez, a dekorációhoz. A lehetőségek tárháza végtelen, úgyhogy fordulhattok hozzám bármilyen kéréssel, én igyekszem maximálisan teljesíteni. Induló műhelyként van még szabad hétvégém, úgyhogy keresettek bátran. A tapasztalatom jóval régebbi, mint a műhely,  erről remélem, hogy az általam készített torták meggyőző képet mutatnak.

A torta külseje azonban nem az egyetlen szempont, számomra tényleg nagyon fontos, hogy a belseje is elvarázsolja az ifjú párt és vendégeiket. Persze előfordul, hogy kompromisszumokat kell kötni, mert jómagam pl. a mascarponés-tejszínes krémeket és a pihe-puha piskótákat részesítem előnyben, ugyanakkor egy emeletes torta aljára stabilabb piskóta és krém szükséges, vagy pl. egy félpucér vagy krémmel körbekent tortához elengedhetetlen a vajkrém használata. Természetesen utóbbinál se egy nehéz vajtengert képzeljetek el, hiszen a jól készített svájci vajkrém jó habos, levegős (fluffy, ahogy angol barátaink mondják). Nagyobb létszámú esküvőknél nem csupán egy torta, hanem egy komplett desszertasztal kerülhet kihelyezésre, ahol az emeletes torta mellett kísérőtorták, pohárkrémek, sütifalatok, kekszek, cupcakek is még tovább növelik az ünnepi varázst.

A személyes kedvencem ez a rusztikus fa-krétatábla és klasszikus fehér kombináció színes cukorvirágokkal díszítve. Ha most lenne az esküvőm, akkor szerintem ebben az irányban indulnék, és ehhez illeszteném a dekorációt is, fa és vintage elemekkel.


Izgalmas feladat az ásványtorta is.  Az alsó szinten az egyébként kifejezetten trendi márványminta jelenik meg, néhány vonal mentén aranyfestéssel. Ez a torta lenyűgözően mutatna az ásványok nélkül is úgy, hogy az alsó márványos szinten két hófehér szint lenne, melyekhez be lehet hozni megint a cukorvirág díszítést. Sőt, pl. szürke árnyalatú márvány esetén a pozsgás sziklakerti cukornövények is csodálatosan mutatnának rajta. Mondom én, hogy végtelen a lehetőségek tárháza. Oh, és ha mindehhez hozzáadunk még 1-2 fémesen csillogó (arany, ezüst, rózsaarany) geometriai formát, akkor aztán már tényleg trendibb nem is lehetne. Hamarosan fogok mutatni majd egy olyat is. ;)


A fémes csillogás is nagyon divatos, én pl. odavagyok a rózsaaranyért, bár még keresem a nekem legjobban tetsző árnyalatot. Ezeknél a festett tortáknál azonban azzal kell számolni, hogy a fényviszonytól függ, hogy mennyire látványos a fémes csillogás, mert amikor éppen nem csillog, akkor lényegesen sötétebb a szín.


Vőlegények nézzétek csak, hogy a lánykérésre milyen cuki tortát rendelhettek tőlem! Én nagyon örültem volna egy ilyennek! :)


Ötleteket gyűjthettek többek között a most megjelent Esküvői Divat magazinból is, amiben én is benne vagyok egy kis szösszenettel.   Kedves Menyasszonyok és Vőlegények, keressetek bátran, akkor is, ha idén tervezitek az esküvőtöket, akkor is, ha jövőre! 
www.bombolonetorta.hu 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok