2017. október 27., péntek

Regényes torta


Pár hete készítettem az alábbi tortát egy már nyugdíjas tanár úr részére, aki nagy rajongója Karl May regényeinek. Annyira, hogy a teljes sorozatot magyarul és németül is berendelte anno az iskola könyvtárába.
 
A torta oldalán így a könyvek jelennek meg, mint egy sorozat részei magyar és német címekkel, felül pedig a toll egyszerre utal az indián főhősre, valamint az 'ír'odalmi vonalra, ahogy a tábla és a kréták a tanári múltra.
Izgalmas feladat számomra, ha férfi ünnepeltnek készítek tortát, mert jellemzően vidám, cuki gyerek-, illetve elegáns, női torták kerülnek ki a kezeim közül. Itt most kordában kellett tartanom az ötleteimet, hogy végül ne egy Winnetou rajongó gyerektorta szülessen, hanem komolyabb módon jelenjenek meg a főbb jellemzők.
Remélem, hogy az ünnepeltnek sikerült kellemes meglepetést szerezni a tortával, ami egyébként belül tonkababos trüffel- és erdei gyümölcsös mascarponekrémet rejtett pihe-puha kakaós piskótalapok között.
 
 
 
 
 
 
 
 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok