2016. április 8., péntek

Kavics cake-popok


Húsvétra elkövettem még egy édességet, ugyanis gyakorolni akartam a cake-pop készítést. Az eddigi 1-2 próbálkozásommal nem igazán voltam elégedett, úgyhogy most több pontban is változtattam, de leginkább jobban utánanéztem a titkoknak.
 
Eddig piskótagolyókat sütöttem, ha már beszereztem egy ilyen szilikonformát, de rá kellett jönnöm, hogy jobban járok az összegyúrt tésztával (kókuszgolyóhoz hasonlóval), ugyanis azt ha nem is tökéletes golyóra, de mindenképpen szép, sima felületűre lehet formázni.
 
Nagyon fontos rész a siker érdekében, hogy az összegyúrt golyókat hagyjuk dermedni, keményedni pár órát a hűtőben, vagy rövidebb ideig a fagyasztóban, ha beférnek. Ezt érdemes úgy tenni, hogy a pálcikákat már ekkor olvasztott csokiba mártva beleszúrjuk, mert akkor az is szépen megköt és nem fognak a golyók lecsúszni mártogatás közben.
 
A vízgőz felett, lassan felolvasztott csoki elég sűrű lehet, ezért nagyon kevés növényi zsiradékkal hígíthatjuk. Ha túl hígra sikerülne, nem tapad meg rendesen a golyókon, akkor tegyünk hozzá még csokit. Én fehércsokival dolgoztam, amit aztán könnyen lehet színezni.
 
Ugyan nem ilyen kavicsszerű cake-popokat készültem csinálni, hanem csíkosakat, csak lusta voltam külön-külön színezni a fehércsokit, és úgy visszanyomni a csíkokat a sima fehércsokiba. Egy videón láttam ugyanis, hogy ha színes csíkokat kocka formában visszanyomunk a fehércsokiba és abba mártjuk be a golyókat forgatva, akkor gyönyörű szép színes spirál lesz a golyó felületén. Persze már nem találom azt a videót, de itt van egy hasonló:
 
Szerintem simán bele lehet mártani többször is ám, aztán lehet újabb színeket belenyomni. Elég látványos sütinyalókákat lehet így készíteni. :)
 
Nos, mivel én az ételfestéket nyomtam közvetlenül a csokiba, ezért nem lett ennyire szép, meg talán a növényi olaj is picit több volt a kelleténél vagy a festékkel nem volt annyira jóban. De összességében szerintem szuperek lettek, nekem és kis családomnak is nagyon tetszett. Hozzáteszem, hogy ha kifejezetten kavicsokat szerettem volna varázsolni, tuti nem sikerült volna így.
 
Oh, és persze ne hagyjuk ki a belsejét sem. Sajnos pontos receptet nem tudok írni, ugyanis maradék, fagyasztott tésztákat használtam fel. Egyrészt volt mandulalisztes kakaós piskótám, amit azért tettem el, mert túl mandulás ízű lett és elnyomta volna a krémet a kis unokahúgim szülinapi tortájában. A karácsonyi desszertünkből pedig maradt betöltött diós-baracklekváros zserbó, mert hogy karikákat vágtam ki anno a dóm alakú desszertek aljához. Hú, de jól tettem, hogy a köztes részeket összemorzsolva lefagyasztottam. Ugyanis ezt és a mandulás kakaós piskótát ledaráltam, hozzáadtam még holland kakaóport, vajat és baracklekvárt. Jól összegyúrtam és mivel sikerült jól eltalálnom az arányokat, így szuper jó kis golyókat tudtam belőle formázni. No ,és az íze pedig igazán nagyon finom volt! :)
 
Így végül jobb tapasztalatokkal, azt hiszem a jövőben nagyobb kedvem lesz sütinyalókákat készíteni. ;)
 
 
 
 
 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok