2016. március 30., szerda

Húsvéti kalácsaink

 
Idén rengeteg kalácsot sütöttünk Húsvétra, mert egyrészt az esti terülj-terülj asztalkámhoz mi biztosítottuk kenyér helyett a finom foszlós kalácsokat, másrészt a Nyuszi is Nutellával és dióval töltött fonott finomságokkal készült a kis családnak csoki helyett.
 
A receptek már régebbiek, hiszen időről időre ugyanazt vesszük elő, de a kalács még mindig ugyanolyan mennyei. Mellesleg most fehér tönkölybúzalisztből készült, és pont ugyanolyan jól működött.
 
Recept:
 
Töltött kalács fázisfotói:
 
És íme, a legfrissebb verzió, a sima kalácsok ezúttal négyes fonattal készültek és nagy-nagy örömünkre gyönyörűségesek lettek. :) Persze már minden elfogyott... sajnos. És megsúgom, hogy három naposan is még szuper jó volt a tésztájuk!
 

 
 

 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok