2016. február 3., szerda

Vuk torta


"Fürge róka lábak, surranó kis árnyak. Hipp-hopp, jön Vuk..."

Na, hát az ujjaim kevésbé voltak fürgék és nem annyira készült el hipp-hopp ez a torta, de megérte, mert ezt az én drága, egyetlen unokahúgom harmadik születésnapjára készítettem, ami bizony már komoly kor! :)
 
A kis drágám hatalmas Vuk rajongó, úgyhogy nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mi is legyen a téma. Persze lehetett volna Bogyó és Babóca is, de azért a Vuk figurái mégis csak cukibbak, nekem legalábbis... a részeg libákkal az élen. ;) Őket már láttátok.
 
Belülről az alsó szint vaníliás piskóta, házi mogyorókrém (100 dkg mogyoróból), trüffel- és fehércsokis krém (ezúttal sör nélkül persze) együttese volt, míg a felső szintet ugyanezekkel a krémekkel, de mandulalisztes kakaós piskótalapokból állítottam össze. Nagy újdonság nincsen benne, úgyhogy külön recepteket most nem hoztam.
A különlegesség az volt, hogy ezúttal marcipánnal burkoltam a tortát, mivel sikerült akciósan beszereznem. Azt mondjuk elfelejtettem, mivel ezer éve nem használtam, hogy a tejszínes krémekkel a marcipán nincs túl jóban, de legalábbis szeret beleolvadni. Ettől aztán nem a legtökéletesebb a burkolat, de azért a sok figura és egyéb kis díszek segítségemre voltak az elfedésben. ;) Meg hát úgyis ők a torta sztárjai, azaz Vuk, Vahur és Fickó, no és persze a libák.
 
A kis ünnepeltnek nagyon tetszett, a tűzijátékkal együtt teljesen el volt bűvölve.

 
 
 

 
 
 
 
 
 

3 megjegyzés:

  1. Szia
    Gyönyörű tortával készítesz. Lehet magánba is rendelni tőled kisgyerekes szülinapra tortát? Köszi Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit!
      Nagyon köszönöm! :)
      Egyelőre sajnos nem vállalhatok (családon-barátokon kívül), de azon vagyunk, hogy egy kis műhelyben előbb-utóbb bárkinek a kívánságát teljesíthessem. Talán már jövőre... :)Megköszönöm ha követed a blogot itt és/vagy a Facebookon, ott azonnal értesülni fogsz arról, ha a kis műhelyem megnyitja a kapuit.
      Szép hétvégét!
      Andi

      Törlés
  2. Szia
    Gyönyörű tortával készítesz. Lehet magánba is rendelni tőled kisgyerekes szülinapra tortát? Köszi Judit

    VálaszTörlés

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok