2015. november 4., szerda

Kosárlabda tortaMúlt héten egy olasz újságírónak volt szerencsém tortát készíteni 40. születésnapja alkalmából. A jeles eseményt itt Magyarországon (is) megünnepelték, méghozzá leginkább kosaras barátok körében, mivel a kosárlabda is fontos része az életének. Így jött össze, hogy egy kosárlabdán egy Milano Finanza-s jegyzetpapír és egy toll is helyet kapott.

Belülről egy masszívabb csokis piskóta és finom málnakrém alkotta a tortát. Ezt persze kiegészítettem némi csokoládé ganache-sal, mert azt tudtam, hogy a málnakrém nem tartja magát eléggé. Így aztán minden szint piskótára először nyomtam egy csokoládé szegélyt, azon belül kentem el a málnakrémet, végül szintén a csoki ganache-sal kentem körbe, mert az szépen megdermed a hűtőben és így volt esélye annak, hogy kerek maradjon a forma, mire végzek a burkolással és díszítéssel.

Alul ugyan egy picit megrogyott, ezért muszáj volt egy kosaras fejpánttal  még megfejelni, de legalább oda felkerülhetett az NBA logó is.

Remélem, hogy elnyerte az Ünnepelt tetszését, ugyanis Olaszországban már elterjedtebbek az ilyen jellegű torták, így kérdéses, hogy mekkora meglepetést jelentett ez neki. Bízom benne, hogy jól sikerült a köszöntés és mindenkinek ízlett is ez a szerencsére nem műanyag ízű torta. :)
  
 
 
 
 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok