2015. május 3., vasárnap

Biciklis torta újratöltve

 
Bár kicsit eltűntem innen, de azért közben is zajlik az élet a konyhában. :)
 
Péntekre egy biciklizést kedvelő férjnek és apukának készült egy hegyes-dombos torta, ami belül kakaós piskótára kent házi málnalekvárt, minden szinten egy réteg marcipánt és a kedvenc trüffelkrémet rejtett magában. Ez egy igen ínyenc kombináció, ajánlom mindenkinek, aki egy kis változatosságot vinne a megszokott sima csokitortájába.
 
A recepteket már biztosan jól ismeritek, de aki még nem próbálta, íme: 
Egy jó tanács a piskótához: a  sütésnél tűpróbával ellenőrizzük, hogy rendesen átsült-e, ám arra is nagyon kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat, ami nem kifejezetten kedvez az élvezeti értékének. Szóval formától, mérettől és sütőtől függően legjobb, ha 40 perc után el kezdjük nézegetni, hogy hogyan áll. Ha már nem lötyög a massza, akkor egy fogpiszkáló beszúrásával ellenőrizzük. Ha a fogpiszkáló tiszta, amikor kihúzzuk, akkor kész van.
 
És végül a kész torta:
 



 
 
 
 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok