2014. március 8., szombat

Mozzarella en carozza, avagy az olasz bundáskenyér


Ezúttal megint egy kicsit a sós finomságok irányába kalandozunk el.
 
Én mindig is nagy bundáskenyér rajongó voltam, pláne mikor Anyukám újabb fondorlatot vetett be, és nem csak simán tojásba merítve sütötte ki a kenyérszeleteket az általa készített mennyei spenóthoz, hanem még prézlibe is forgatta, hogy ropogós legyen. Hű, de finom is az!
 
 
Viszont ezt is simán felülmúlja az a csodálatos recept, amit nem rég csíptem el, magától a nagy olasz-amerikai  tortakirálytól Buddy Valastrotól a Kitchen Boss c. műsorában (TLC).
Ugyanis olasz származásuknál fogva, ők sem vetik ám meg a finom ételeket, nem csak tortát esznek reggeltől estig.


Mozzarella en Carozza


 
Hozzávalók (10 db-hoz):
 
Szeletelt szendvicskenyér (1 csomag-20 szelet)
Szárított paradicsomos pesto
Mozzarella
Bazsalikom (lehetőleg friss, de én pl. fagyasztottat használtam)
4 tojás
Fűszeres panír
Olaj a sütéshez
 
Elkészítés:
 
A kenyérszeletekből egy kiszúró segítségével kör formákat vágunk.
 
Vékonyan megkenjük mindegyik szeletet a piros pestoval. Itt felhívnám a figyelmet, hogy van sima paradicsomos pesto és van olyan, amiben bőven lakozik felaprított olívabogyó is. Aki ez utóbbit nem kedveli, ajánlom, hogy vásárláskor olvassa el figyelmesen a hozzávalókat. Nekünk ugyanis sikerült egy ilyet beszerezni, viszont nem szeretjük az olívabogyót, így aztán némi időt vett igénybe, míg eljátszottam hamupipőke válogatós jelenetét.
 
Ezután következik a mozzarella, használható a szeletelt és a lében áztatott változat is, de utóbbi esetben ne kicsi golyósat vegyünk. Elhelyezünk egy szeletet egy pestos kenyérkarikára, ráhelyezhetünk néhány levél friss (vagy fagyasztott) bazsalikomot is akár, majd ráborítjuk a másik kenyérkarikát, a pestos oldalával befelé.
 
Miután összeállítottuk ily módon a kis tornyokat, előkészítjük a panírt. Ehhez nem elhanyagolható momentum a prézli fűszerezése. Mennyiségeket nem tudok írni, sőt bárhogy variálható ízlés szerint: mehet bele só, bors, kevés chilipaprika, oregano, bazsalikom, reszelt parmezán, szárított fokhagymapor. Ha ezt összekevertük, máris márthatjuk az első tornyunkat a felvert tojásba, alaposan forgassuk bele az oldalát is, hogy aztán körben mindenhol jól rátapadjon a prézli.
 
Az olajat felhevítjük és már sütjük is a bundásokat. Nem kell annyi olajat használni, hogy ellepje a kenyereket, mert úgyis megfordítjuk őket, elég kb. a 2/3-áig.
 
Miután kisült, kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne égesse le a szánkat, ami persze nagy önuralmat igényel. Utána viszont essünk neki, mert bár még másnap is finom, de a még olvadósan kifolyós mozzarellával verhetetlen!
Jó étvágyat!
 
 
Íme a műsorból a részlet (a látvány miatt):
 
 
 
 
 
 

2 megjegyzés:

  1. a videón Buddy Valastro a mozzarellát lisztbe forgatta (gondolom, hogy kevésbé folyjon ki)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Klára! Bocsánat, de csak most láttam a kommentedet. Lehet, bár én csak simán beleraktam és nem folyt ki. :)

      Törlés

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok