2013. december 13., péntek

Karácsonyi aprósütemények 2.

 
Folytassuk a sort további mézeskalács recepttel, ezúttal egy kakaós változatot hoztam. A dupla adag gyömbéres mellé egy szimpla adag kakaós is szokott kerülni, hasonlóan vékony finom ropogós keksz formájában.

Kakaós mézeskalács
Hozzávalók:

17 dkg sima liszt
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
3 dkg keserű kakaópor
7 dkg vaj (darabokra vágva)
8 dkg méz
1 tojás
1/2 tk. szódabikarbóna
csipetnyi só


A lisztet, a sót, a fűszerkeveréket, a kakaót és a szódabikarbónát egy tálba szitáljuk. A vajat finomra elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a mézet és a tojást, majd kézzel (vagy géppel) addig keverjük, amíg egy szilárd tésztát kapunk. Becsomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Utána kinyújtjuk a kívánt vastagságúra, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük a formákat. 180°C-on kb. 12 percig sütjük, amíg a széleinél pirulni kezd.

Kihűlés után díszíthetjük.

(Ehhez 1 tojásfehérjét kissé felverünk, majd hozzászitálunk 20-24 dkg porcukrot és habverővel keményre verjük. Felhasználás előtt fedett dobozban, hűtve 3 napig tárolható.)

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok