2017. október 6., péntek

Útépítő torta

 
Jellemzően annak a híve vagyok, hogy a tortára csak ehető díszek kerüljenek, de olykor előfordul, hogy kész díszekkel, esetleg játékokkal (természetesen fertőtlenítve) díszítjük a szülinapi finomságot. Az esküvői tortákon ez amúgy is megszokott dolog, és hosszabb távon meg lehet őrizni emlékként, mint a cukorfigurákat, bár azok is jól bírják, ha csak nem a pocakban végzik. ;)
 
Ám amikor egy kisfiú 3. szülinapjára Caterpillar munkagépes tortát szeretne kapni, és nem mellesleg ugyanilyen játék járműveket is, akkor jön a '2 in 1' megoldás. Egyrészről nekem elég nagy küzdelem lett volna ennyire pöpec járműveket formázni cukorból, másrészt pedig a kis ünnepelt is nyilván jobban örült a későbbiekben is használható, igazi, gurulós munkagépeknek.
 
Azért így is volt kreatív része a dolognak, ugyanis egy dimbes-dombos munkaterületet kellett kialakítanom, sziklákkal, bokrokkal, fákkal, földdel, útjelző bójákkal. Mindez a sáros-földes útépítési terület a legfinomabb alapanyagokból készült, méghozzá gesztenyéből és sok-sok csokiból.
 
Ezt a tortát azért is készítettem különösen jó szívvel, mert Apukám útépítő mérnök volt, és hasonló járgányokból profi kis modellek sorakoztak otthon a könyvek között. Néha próbálta felkelteni ezekkel az érdeklődésemet, de hát mit tagadjam, nem járt nagy sikerrel. :-/ Viszont ezt a tortát ő is nagy örömmel fogadta volna bármikor, korától függetlenül. :)
 
 

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok