2016. november 24., csütörtök
Passiógyümölcs-trüffel csurgatott torta habcsókos, macaronos díszítéssel
Egy újabb pipa a kipróbálandó ízek és fazonok listájáról. :)
Kapóra jött, amikor a barátainkat nemrég áthívtuk forralt borozni, ugyanis ezt a tortát kívül-belül szerettem volna már kipróbálni.
Valamikor nyáron jártam a Desszert.Neked krémes tanfolyamán, ahol többek között megtanultam elkészíteni a Passion Curd-öt, azaz maracujából, vagy magyarul passiógyümölcsből készült angol krémet, ami valami mennyei finomság! Eleinte nagyon elzárkóztam az ilyen ismeretlen egzotikus ízektől, de aztán az élet úgy hozta, hogy megkóstoltam egy maracujás macaront és ÁÁÁÁáááááOOOOOOoooohhhh... hűűű, de nagyon-nagyon finom volt!!!
A Desszert.Neked receptjét nem tudom közzétenni, de kerestem egy hasonló receptet Nektek. Az Égigérő paszuly blogon található Maracuja Curd abszolút jónak tűnik: http://egigeropaszuly.blog.hu/2016/04/14/maracuja_curd_avagy_vajas_passiogyumolcs_krem
Na, de lendüljünk is túl a passiógyümölcs okozta izgalmakon és nyálelválasztáson. Nekem amúgy sokkal inkább a macaron okozott izgalmat, megint. :( Mert ugye az ilyen habcsók díszítésű tortán néhány macaron is meg szokott bújni. Jelen esetben egészen pontosan 3 db, amiért én órákat küzdöttem a konyhában és elárulom, hogy koránt sem lett tökéletes, mert nem jött fel eléggé, a nagy része meg is repedt. De legalább már nem zsírtalanított mandulaliszttel kezdtem neki, hanem én daráltam le 100 g szeletelt mandulát. Szóval ha nem is lett tökéletes, azért a maracujakrém maradékával betöltve, nos... hogy is mondjam... jobban csúszott, mint kellett volna.
Ha bátorkodtok macaront készíteni, akkor íme a recept, amit én használok, és amivel legelőször (a kezdők szerencséjével) tökéletes macaronokat tudtam sütni. Nyugodtan felezzétek le, abból is kijön 35 betöltött darab: http://aprosef.hu/malnas_macaron_recept
A habcsókokat úgy készítettem, hogy a macaron recept cukorszirupos kihabosított tojásfehérjés részét megtripláztam, majd amikor kész lett az 1/3-át felhasználtam a macaronhoz, a többit két felé osztottam, megszíneztem és külön-külön habzsákba töltve kinyomkodtam, majd kb. 90°C-on 1,5 óra alatt kiszárítottam őket a sütőben.
Habcsókokról, de akár macaronról is találtok képes segítséget és fontos tapasztalatokat a Tortaiskola oldalán: https://tortaiskola.hu/2015/12/10/szines-habcsok-keszitese/
Habcsókokról, de akár macaronról is találtok képes segítséget és fontos tapasztalatokat a Tortaiskola oldalán: https://tortaiskola.hu/2015/12/10/szines-habcsok-keszitese/
Térjünk át kicsit a torta belsejére. Elővettem egy régi receptet, mert már nem is emlékeztem rá, hogy milyen volt. Ez pedig a kefires csokis piskóta, amit itt találtok:
http://bombolone.blogspot.hu/2014/07/malnakremes-csokitorta-karamellizalt.html#more
Meg kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó kis piskóta. Nem szabad túl sütni, mert akkor kiszáradhat. Ha jól sikerül, akkor kifejezetten zamatos, igazi jó csokis piskóta. Ennek lapjai közé töltöttem a maracuja curd-del kikevert mascarponekrémet, de úgy, hogy a piskótalapok szélére nyomtam először egy csokikrém gyűrűt, hogy a torta oldalán ne púposodjon ki a puhább maracujakrém. Aztán körbekentem átmenetesen, egy kis trüffellel és maracujakrémmel, végül rácsorgattam a csokoládéglazúrt és díszítettem az elkészült habcsókokkal és macaronokkal.
A macaronokkal való küzdelmem miatt ez sem tartott kevesebb ideig, mint a burkolt, figurás vagy virágos torták kivitelezése, no de ez még bőven javítható.
Viszont abszolút megérte, mert nagy sikert aratott! És én ennek nagyon, de nagyon örültem. Megkérdőjelezhetetlen elismerés az volt, mikor repetát is kértek indulás előtt páran... akibe még fért. ;)
Ha esetleg vannak ellenérzéseitek a macaronnal kapcsolatban, anélkül is lehet készíteni hasonló csurgatott tortát, vagy akár vehettek is 3 db macaront. Lehet, hogy jobban megéri, mint bíbelődni vele. ;)
http://bombolone.blogspot.hu/2014/07/malnakremes-csokitorta-karamellizalt.html#more
Meg kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó kis piskóta. Nem szabad túl sütni, mert akkor kiszáradhat. Ha jól sikerül, akkor kifejezetten zamatos, igazi jó csokis piskóta. Ennek lapjai közé töltöttem a maracuja curd-del kikevert mascarponekrémet, de úgy, hogy a piskótalapok szélére nyomtam először egy csokikrém gyűrűt, hogy a torta oldalán ne púposodjon ki a puhább maracujakrém. Aztán körbekentem átmenetesen, egy kis trüffellel és maracujakrémmel, végül rácsorgattam a csokoládéglazúrt és díszítettem az elkészült habcsókokkal és macaronokkal.
A macaronokkal való küzdelmem miatt ez sem tartott kevesebb ideig, mint a burkolt, figurás vagy virágos torták kivitelezése, no de ez még bőven javítható.
Viszont abszolút megérte, mert nagy sikert aratott! És én ennek nagyon, de nagyon örültem. Megkérdőjelezhetetlen elismerés az volt, mikor repetát is kértek indulás előtt páran... akibe még fért. ;)
Ha esetleg vannak ellenérzéseitek a macaronnal kapcsolatban, anélkül is lehet készíteni hasonló csurgatott tortát, vagy akár vehettek is 3 db macaront. Lehet, hogy jobban megéri, mint bíbelődni vele. ;)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresés
2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.
Cimkék
- Torta ( 30 )
- Trüffel ( 22 )
- Egyéb édes vendégváró ( 18 )
- Piskóta alaprecept ( 13 )
- Lemon curd ( 10 )
- Karácsony ( 8 )
- Krém ( 7 )
- Málnakrém ( 7 )
- Brownie ( 6 )
- Cukorvirág ( 6 )
- Gesztenye ( 5 )
- Keksz ( 5 )
- Levendula ( 5 )
- Túró ( 5 )
- Cupcake ( 4 )
- Egyéb sósságok ( 4 )
- Esküvő ( 4 )
- Kalács ( 4 )
- Kedvenc ételeim ( 4 )
- Mézeskalács ( 4 )
- Olajos piskóta ( 4 )
- Sós vendégváró falatok ( 4 )
- Bonbon ( 3 )
- Citromos sajttorta ( 3 )
- Citromos-marcipános tészta ( 3 )
- Csoki ( 3 )
- Csokis piskóta ( 3 )
- Csokoládé glazúr ( 3 )
- Francia expressz csokis süti ( 3 )
- Jégvarázs ( 3 )
- Kedvenc leveseim ( 3 )
- Onlay szilikon mintázó ( 3 )
- Pite ( 3 )
- Pizza ( 3 )
- Sós karamella öntet ( 3 )
- Sütinyalóka ( 3 )
- Airbrush ( 2 )
- Bazsalikom ( 2 )
- Bemutatkozás ( 2 )
- Cake jar ( 2 )
- Citrom ( 2 )
- Citromos-diós gyümölcskenyér ( 2 )
- Csurgatott torta ( 2 )
- Diótorta ( 2 )
- Epres-rebarbarás pite ( 2 )
- Erdei gyümölcsös krém ( 2 )
- Fahéj ( 2 )
- Fehércsokis mascarponekrém ( 2 )
- Focis torta ( 2 )
- Francia desszertek ( 2 )
- Habcsók ( 2 )
- HappyFamily ( 2 )
- Húsvét ( 2 )
- Kosárlabda ( 2 )
- Levendulás-citromos keksz ( 2 )
- Macaron ( 2 )
- Maci torta ( 2 )
- Maracuja ( 2 )
- Meyer citromos pite ( 2 )
- Minion ( 2 )
- Nutellás-diós kalács ( 2 )
- Ombre ( 2 )
- Pogácsa ( 2 )
- Répatorta ( 2 )
- Sós-karamellás csokikrém ( 2 )
- Tanfolyam ( 2 )
- Tipp ( 2 )
- Tiramisu ( 2 )
- Tonkabab ( 2 )
- Unikornis ( 2 )
- Verdák ( 2 )
- Vörösáfonyás-narancsos keksz ( 2 )
- Zöld teás-fehércsokis keksz ( 2 )
- lilahagymás krumplipüré ( 2 )
- Újratervezés ( 2 )
- Alma ( 1 )
- Angolkrém ( 1 )
- Avokádós csokitorta ( 1 )
- BMW ( 1 )
- Balerina ( 1 )
- Baracklekvár ( 1 )
- Betöltés ( 1 )
- Bogyó és Babóca ( 1 )
- Bohóc ( 1 )
- Cake International ( 1 )
- Cake-pop ( 1 )
- Chef torta ( 1 )
- Cica torta ( 1 )
- Citrom torta ( 1 )
- Citromos cukorszirup ( 1 )
- Citromos piskóta ( 1 )
- Citromos-epres máktorta ( 1 )
- Citromos-mákos torta ( 1 )
- Citromtorta ( 1 )
- Citrusos-gyömbéres tészta ( 1 )
- Csokidísz ( 1 )
- Csokis gyümölcskenyér falatkák ( 1 )
- Csokoládé ganache ( 1 )
- Csokoládé kreáció ( 1 )
- Csíkos torta ( 1 )
- Cukkinikrémleves ( 1 )
- Cukor nyuszik ( 1 )
- Cukorfigura ( 1 )
- Cukormentes piskóta ( 1 )
- Daisy ( 1 )
- Datolya ( 1 )
- Datolyás süti ( 1 )
- Demo torta ( 1 )
- Dió mousse ( 1 )
- Dóra a felfedező ( 1 )
- Eperhab ( 1 )
- Eperlekvár ( 1 )
- Erdei gyümölcs ( 1 )
- Eszterházy torta ( 1 )
- Fagyasztás ( 1 )
- Fahéjas csillag ( 1 )
- Focilabda ( 1 )
- Foodpanda ( 1 )
- Fotózás ( 1 )
- Fukaron ( 1 )
- Fűszeres csomó ( 1 )
- Gasztroajándék ( 1 )
- Gesztenyemousse ( 1 )
- Gésa ( 1 )
- Hableány ( 1 )
- Hagymaszósz ( 1 )
- Hold ( 1 )
- Házi fondant ( 1 )
- Házi nutella ( 1 )
- Inspirációk ( 1 )
- Izgalmas ízek ( 1 )
- Jager ( 1 )
- Japán ( 1 )
- Karamellizált pekándió ( 1 )
- Karamellás csokis fészek ( 1 )
- Kavics design ( 1 )
- Kefíres csokitorta ( 1 )
- Kenyér ( 1 )
- Kenyér tortaformában ( 1 )
- Kerekmese ( 1 )
- Keresztelő ( 1 )
- Kinder torta ( 1 )
- Királylány torta ( 1 )
- Kukoricakrémleves ( 1 )
- Külföldi mesterek ( 1 )
- Likőr ( 1 )
- Macadamia ( 1 )
- Magna Cum Laude ( 1 )
- Marcipános gyümölcskenyér ( 1 )
- Marcipános szaloncukor ( 1 )
- Marcipános-csokis keksz ( 1 )
- Marcipántallér ( 1 )
- Mascarponés túrókrém ( 1 )
- Masha és a medve ( 1 )
- Maszatolós torta ( 1 )
- Mentes ( 1 )
- Micimackó ( 1 )
- Minnie ( 1 )
- Mogyoró ( 1 )
- Monster High ( 1 )
- Mozdony torta ( 1 )
- Mákos kocka ( 1 )
- Málnás-pisztáciás marcipángolyó ( 1 )
- Műhely történelem ( 1 )
- Narancs ( 1 )
- Narancsos trüffeltorta ( 1 )
- Narancsos-csokis ( 1 )
- Narancsos-áfonyás marcipángolyó ( 1 )
- Nápolyi ( 1 )
- Olga Noskova ( 1 )
- Orange-Lemon Curd ( 1 )
- Orchidea ( 1 )
- Oreo cupcake ( 1 )
- Paci ( 1 )
- Paprika krémleves ( 1 )
- Pekándió ( 1 )
- Peppa malac ( 1 )
- Peru ( 1 )
- Pisztáciás joconde ( 1 )
- Pisztáciás piskóta ( 1 )
- Pocoyo ( 1 )
- Pohárdesszert ( 1 )
- Párizs ( 1 )
- Receptfüzet ( 1 )
- Rumos dió ( 1 )
- Répa muffin ( 1 )
- Simítás ( 1 )
- Síelős torta ( 1 )
- Sörös csoki torta ( 1 )
- Sörös korsó ( 1 )
- Süni ( 1 )
- Sürgősségi csoki :) ( 1 )
- Tanya torta ( 1 )
- Tarjakrém ( 1 )
- Tej- és tojásmentes piskóta ( 1 )
- Teknős ( 1 )
- Trónok harca ( 1 )
- Trüffel piskóta ( 1 )
- Töltött kürtőskalács ( 1 )
- Töltött pulykamell muffin ( 1 )
- Tükörglazúr ( 1 )
- Tűzoltóautó ( 1 )
- Vadász torta ( 1 )
- Vajkrém tojásfehérjeporral ( 1 )
- Vanília ( 1 )
- Vanília aroma ( 1 )
- Vaníliás krém ( 1 )
- Vintage ( 1 )
- Vintage táblák ( 1 )
- Virslis kifli ( 1 )
- Vuk ( 1 )
- Zen ( 1 )
- Zserbó ( 1 )
- Zserbó desszert ( 1 )
- Zöld kardamom ( 1 )
- Zöld tea ( 1 )
- autós formatorta ( 1 )
- becsapós torta ( 1 )
- rozmaringos csirke ( 1 )
- sajtchips ( 1 )
- Élmény beszámoló ( 1 )
- Íróka ( 1 )
- Útépítő ( 1 )
Szösszenet magamról
Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...
... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.
Kellemes barangolást kívánok!
Andi
Blogarchívum
- május ( 1 )
- december ( 1 )
- november ( 2 )
- október ( 3 )
- szeptember ( 2 )
- augusztus ( 1 )
- július ( 3 )
- június ( 3 )
- május ( 5 )
- április ( 3 )
- március ( 3 )
- február ( 4 )
- január ( 4 )
- december ( 4 )
- november ( 5 )
- október ( 3 )
- augusztus ( 3 )
- június ( 1 )
- május ( 4 )
- április ( 2 )
- március ( 4 )
- február ( 5 )
- január ( 4 )
- december ( 6 )
- november ( 3 )
- október ( 6 )
- szeptember ( 2 )
- augusztus ( 4 )
- július ( 4 )
- június ( 7 )
- május ( 5 )
- április ( 4 )
- március ( 5 )
- február ( 4 )
- január ( 1 )
- december ( 5 )
- november ( 3 )
- október ( 3 )
- szeptember ( 4 )
- augusztus ( 3 )
- július ( 4 )
- június ( 5 )
- május ( 4 )
- április ( 5 )
- március ( 6 )
- február ( 4 )
- január ( 8 )
- december ( 6 )
- november ( 5 )
- október ( 5 )
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése