2015. augusztus 29., szombat

Demo torta és a fotózás


Amióta elkezdtem tortákat készíteni, egyre fontosabbá vált számomra, hogy minél szebb képekkel tudjam bemutatni az alkotásaimat. Soha nem végeztem semmilyen fotós tanfolyamot, de jó ideje járt már a fejemben, hogy kellene. Már azt hatalmas fejlődésnek éreztem, hogy a semmilyen hátterek és körbe vagdosás helyett áttértem a fotókarton előtti fényképezésre. Több színben is beszereztem ilyen kartonokat, de végül mindig a halvány, pasztell bézs és sárga jött be. Ezek előtt jön ki általában jól a torta formája, színei, stb. Úgy lőttem a képeket, ahogy éppen tudtam, délelőtt napfénynél, délután és este felé lámpafénynél. Nincs extra jó gépem, még csak nem is tükörreflexes, de egyelőre a célnak szerintem tökéletesen megfelel. A képeket utóbb a PhotoScape program segítségével tunningolom, azaz a rossz fények okozta sötétebb részeket, a torzult színeket igyekszem helyreállítani, de legalábbis a valóságoshoz közelibbé tenni.
 
2015. augusztus 18., kedd

Levendulás és vaníliás baracklekvár diétásan


Volt nekem egy tündér Nagymamám, aki mennyei finom baracklekvárt főzött be minden évben. Még azt is bevállalta, hogy nővéremnek és nekem nádcukorral készítse. Sajnos Ő már odafent süt-főz, így magamnak kellett megoldanom, hogy idén is roskadozzon a lekváros polc a spájzban. Na jó, tavaly már volt egy próba, ami elég jól sikerült, sőt idén ugyebár az eperlekvárral is megküzdöttem, úgyhogy bátorságban és lelkesedésben nem volt hiány.

2015. augusztus 11., kedd

Maszatolós torta szülinapi fotózásra


Történt, hogy egy kedves ismerősöm megkeresett, hogy csinálnék-e neki egy jó krémes, habos-babos tortát, amit egy kisfiú az 1 éves szülinapja alkalmából megrendezett fotózáson szanaszét maszatolhatna. Hát erre hogyan is mondhattam volna nemet?
Amúgy is éppen itt volt az ideje, hogy kipróbáljam a krémes díszítésnek ezt a fajtáját. Noha nem vagyok maradéktalanul elégedett az alkotásommal, még úgy sem, hogy kb. háromszor szedtem le és nyomtam újra a rózsákat, szerencsére ezek a hibák nem jönnek ki a fotókon. (Ha meglesznek a profi képek, természetesen azt is megmutatom majd Nektek, remélhetőleg a tündéri kisfiúval együtt.)

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok