2014. február 28., péntek

Kisfiúknak foci torta


A kisfiúknak mindig foci torta kell. Nagyon szívesen készítek bármilyen tortát, mert imádom, de hát hogy is mondjam... valahogy nem foci témában kap el a legnagyobb inspiráció.
 
Eddig 3 focipálya tortához volt szerencsém. Az elsőt egyébként nem is egy kisfiúnak, hanem egy Barcelona rajongó kislánynak készítettem, a kivétel ugyebár erősít. Általában adott a kedvenc csapat, így az ő címerükkel, mezükkel, no és persze egy focilabdával igyekszem feldobni a mezei pályát.
 
Gyerekekről lévén szó, jellemzően a csoki torta a nyerő, úgyhogy új recept most nincs, de legközelebb majd az eddig elmaradt Valentin napi brownie receptjével kiegyenlítek. :)

No tehát, ilyen focipályáim voltak eddig:

2014. február 16., vasárnap

Királylány torta


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki királylány szeretett volna lenni...
 
... valahogy így, stílszerűbben is kezdődhetne ez a bejegyzés, ha bármi közöm lenne a meseíráshoz. De nincs. :-/ Szóval csak amolyan hétköznapiasan mesélem el a torta történetét. 

Hősnőnk Lilla, a fogadott unokahúgom, akinek közeledett az 5. szülinapja és mivel olyan szerencsés, hogy nem egy csúnya gonosz mostoha gondoskodik róla, hanem egy csupa szív, szerető Anyuka (többek között :), így aztán hogy, hogy nem,  eljutott hozzám a nagy kérés, hogy egy királylányos tortát készítsek a jeles eseményre.  Szerencsére nagy a bizalom, így gyakorlatilag teljesen szabadkezet kaptam, amit  nagyon szeretek. :)
 

A nagyon komoly tervrajz

2014. február 8., szombat

Tojás- és tejmentes torta avagy éljenek az 1 évesek! :)

 
Nemrégiben két kis 1éves palántát is ünnepeltünk a családban. Először Flóri, a cukorfalat kis fogadott unokaöcsimnek készítettem Anyukája kérésére tej- és tojásmentes piskótából, valamint növényi tejszínből trüffel tortát. Ennek sikerén felbuzdulva pedig Nővérkém kislányát, az én édes-drága Bubukámat is olyan tortával leptem meg, hogy életében először VÉGRE! ;) ehessen finom csokis süteményt! Hát ki más is ismertethette volna össze e mennyei finomsággal - gondolok itt konkrétan a csokoládéra-, mint a csokoholista nagynénije? :)))
 
Mellesleg elképesztő, hogy ezek a picurka lurkók mennyit képesek beburkolni... oké, hogy Flóri nem most kapott először sütit, na de 3 szelet torta egyszerre? Bizony Szandra is, ahhoz képest, hogy életében először evett ilyesmit, simán betolta azt a szeletet, amit amúgy Nővéremnek vágtam. Gondoltuk, hogy csipeget belőle néhány falatot... hát nem, egyenesen nem tágított és tátva tartotta a kis száját a következő falataért, meg a következőért, meg az azutániért... Persze maradt a tortából másnapra is és hallom ám, hogy az utolsó szeletet is elette az Édesanyja elől. :D Az én unokahúgom! :)
 
No de térjünk is rá a receptre.
 
2014. február 5., szerda

Elegáns női torta új ötletekkel



Mind ízvilágában, mind küllemében olyan ötleteimet próbáltam ki, amelyeket már jó ideje tervezgettem.
 
Az ízvilágban, noha csokis piskóta és nagyrészt trüffelkrém volt az alap, azt eleinte mindössze egy különleges szilvás, szilvapálinkás marcipánkrémmel akartam csak megbolondítani. Ugyanis egy nagyon kedves barátnőmtől ilyen ínycsiklandó finomságot kaptam ajándékba. Egyébként Szamos termék, melyek közül korábban használtam már a narancsos marcipánkrémet is. Meg kell hagyni, hogy ezek pazar finomságok!
 
Mivel két tortát készítettem egyszerre és másodjára került sor ennek a tortának a betöltésére, 'újraterveztem' az eredeti elképzelést, ugyanis a feketeerdő tortából maradt nagyon finom erdei gyümölcsös töltelék és vaníliás tejszín is. Így aztán először vetemedtem arra, hogy olyan tortát állítsak össze, ami minden szintjében más, mégis tökéletes ízharmóniát alkot.
 
Az egyes szinteket az alábbi kép mutatja:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok